HEIJASTINTIETOA

 Heijastin on suomalainen keksintö. Sen keksi maanviljelijä Arvi Lehti 1940- ja 1950-lukujen taitteessa ja niitä on valmistettu Suomessa jo 1960-luvulta asti. 

Jalankulkijaheijastinta käyttävä havaitaan liikenteessä pimeällä jopa kolme kertaa kauempaa kuin ilman heijastinta kulkeva.
Tieliikennelaki velvoittaa jalankulkijan käyttämään heijastinta pimeällä liikuttaessa.

Tikkerperi kehitti uuden tavan tehdä heijastimia kovien polystyreeniheijastimien ja pehmeiden PVC-heijastimien rinnalle.
Tikkerperin kankaiset heijastimet heijastavat pimeässä todistetusti erinomaisesti. Tikkerperin heijastimien C.I.L. arvo on n. 1400.
Tikkerperin jalankulkijaheijastimet ovat tyyppitarkastettu Suomessa Työterveyslaitoksella  ja ne ovat saaneet CE-merkinnän.
Kaikissa Tikkerperituotteissa, esim. heijastavissa koruissa ja  rintanapeissa, käytetään samaa laadukasta heijastavaa materiaalia kuin jalankulkijaheijastimissa. 


Tikkerperin RIIPPUHEIJASTIMET ja KÄSIVARSIHEIJASTIMET ovat siis virallisia CE-merkittyjä heijastimia.

Muut Tikkerperituotteet eivät ole virallisia henkilönsuojaimia, koska virallisen CE-hyväksytyn HEIJASTIMEN pitää näkyä eteen ja taakse. Eli riippuheijastimen tulee heilua vapaasti ja esim. käsivarsinauhan kiertää raajan ympäri. Muunlaiset tuotteet eivät voi siis olla virallisia jalankulkijaheijastimia.


Tikkerperin tuotantotapa mahdollistaa käsityönä tehdyt heijastimet aina pienistä sarjoista suurempiin tuotantomääriin. Valmistustapa antaa mahdollisuuden monipuoliseen kuviointiin, 

myös yksittäiskappaleiden valmistukseen asiakkaan toiveen mukaan.


Kaikki Tikkerperin heijastavat tuotteet valmistetaan kokonaan käsityönä Suomessa!


Tikkerperituotteet eivät pelkää vettä, joten voit pestä esimerkiksi pipot pesukoneessa 30 asteessa. Heijastava materiaali ei vaurioidu millään tavalla vesipesussa vaan kestää käyttöä.

Heijastavalla materiaalilla varustetun Tikkerperituotteen voit silittää nurjalta puolelta. Jos tuote on kuitenkin silitettävä etupuolelta, käytä silitysraudan ja heijastavan materiaalin välissä leivinpaperia.